Inloggen

De Wadden Molenwijk

preview
Vrijdagkrant 14 januari
Agenda
Maand januari Online open dagen op middelbare scholen
Maandag 17 januari Start toetsweken
Dinsdag 18 januari 14.30 uur  Koffie-en-thee voor ouders 
Donderdag 20 januari Start project Grote Oversteek gr 8
Donderdag 20 januari Diploma-uitreiking HDT
Vrijdag 21 januari Fietsencheck groep 7 en 8 met meester Erik
Donderdag 27 januari Poëzieweek t/m 3 febr.
Vrijdag 4 februari Studiedag, alle leerlingen vrij
Op de helft...

Eind januari zitten de leerlingen alweer op de helft van dit schooljaar. Tijd om te bekijken hoever we in onze ontwikkeling zijn gekomen. Daarvoor zijn de Cito-toetsen bedoeld. Die meten de groei van elk kind. De uitslag is belangrijk voor de leerkracht. Als de groei tegenvalt weet zij waar zij extra aandacht aan moet besteden. Is de groei hoger dan gedacht dan weet de leerkracht dat er snellere stappen gezet kunnen worden. De toetsen zijn dus eigenlijk het belangrijkst voor de leerkracht. Daar hangt ons onderwijs mee samen. 

 

Oefenen voor deze toetsen is niet verstandig: hiermee wordt de uitslag verkeerd beinvloed.

Liever oefenen we thuis met andere huiswerkopdrachten. Dan kan de Cito-toets daarna de algemene groei meten. 

 

Ouders, wilt u zorgen dat de kinderen uitgerust op school komen en thuis hebben ontbeten. Een fit en gezond kind kan dan het beste van zichzelf laten zien!

Check de fiets

In de wintermaanden is het extra belangrijk dat je fiets goed verlicht is en dat de remmen het goed doen.

We leren kinderen om zelf naar de sportclub of een vriendje te fietsen. Zelfredzaam zijn is belangrijk, ook in het verkeer. Het helpt dan als je fiets OK is. Onze conciërge-meester Erik gaat op vrijdag de fietsen van de leerlingen uit de bovenbouw checken: staat het zadel hoog genoeg, doen de remmen het, doet de lamp het en zo meer. Hij kan daarna kleine verbeteringen uitvoeren als dat nodig is. Maak er gebruik van en kom vrijdag met je fiets naar school!

Koffie en thee met ouders

We zijn het jaar een beetje kaal gestart: geen nieuwjaarswensen met chocolademelk en geen koffieochtend in de aula met ouders. We wíllen dat allemaal wél heel graag. Om tóch met elkaar in contact te blijven houden we dinsdag een koffie-en theemiddag bij de kleuteringang. Komt u ook iets eerder naar school en 'doet u een bakkie' mee? Tot dinsdag 14.30 uur!

Naar de middelbare school

Groep acht bereidt zich voor op de volgende fase: na de zomer gaan zij naar de middelbare school.

Daar moeten zij nú al over nadenken. Welke school past het beste bij hen en wat zijn de verschillen tussen alle scholen. Daar kom je achter door mee te doen aan de online-Open Dagen.

Ouders, wilt u met uw kind meekijken en helpen een goede keuze te maken?!

De inschrijving is al gauw dus bekijk snel het brugboek of de school-website.

Veel succes met het maken van een voorkeur-lijstje.

Financiële steun voor ouders

De meeste ouders weten onze balie te vinden voor het aanvragen van het jeugdsport- of cultuurfonds. Het fonds betaalt (een groot deel) van de contributie en vaak ook de kleding die daarbij nodig is. Hierdoor kunnen veel kinderen lekker zwemmen, voetballen, dansen of muziek maken.

Wist u dat het fonds ook helpt als u een fiets of laptop of winterkleding voor uw kind nodig hebt en niet zelf kan betalen? Maak hier alsublieft gebruik van!

Bespreek het met juf Annelies of Sjanneke van de administratie. Wij gaan integer om met uw aanvraag. 

Wij wensen iedereen een goed weekend!

 

Het Waddenteam