Inloggen

De Wadden Molenwijk

 

Vrijdagkrant 19 april

VanAnnelies Siezenga

AanIedereen in alle groepen

273230fb4f2ffddcf28dced44dd52211
Agenda
Vr. 19 april-Zo. 5 mei Meivakantie
Paasviering

Gisteren vierden wij met elkaar het Paasfeest op school.

Voor de verandering begonnen wij de dag met een Paasontbijt boven in de gang op school. Alle kinderen en leerkrachten aten met elkaar aan een lang gedekte tafel, heel feestelijk! Daarna waren er verhalen, een paasquiz, en werd er geknutseld en eieren gezocht. Wij wensen iedereen mooie Paasdagen toe!

 

Inline image

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds maakt het voor kinderen mogelijk om te kunnen sporten. Hieronder leest u een verruiming van de mogelijkheden. Bij de administatie van school kunt u terecht voor een extra aanvraag.

 

Hoeveel aanvragen mag ik doen?
Met een Haarlem Pas mag u voor uw kind momenteel per jaar 2 aanvragen doen: 1x voor sport en 1x voor cultuur. Bijvoorbeeld mag uw kind op: voetbal én gitaarles.
Een uitzondering maken we voor zwemmen. Naast zwemmen mag uw kind nog 1x sport of 1x cultuur aanvraag doen. Naast zwemmen mag uw kind bijvoorbeeld ook op voetbal of gitaarles.

 

Avond4Daagse

Jaarlijks wordt in de maand juni Haarlem de Avondvierdaagse georganiseerd.

Vier dagen lang lopen deelnemers met elkaar een route van 5 of 10 kilometer. Dat is een prestatie die aan het eind met een medaille wordt beloond! Veel scholen lopen met elkaar en zorgen samen met ouders voor de organisatie. Onze vorige coördinator is van school en daarom zoeken wij nieuwe enthousiaste ouders die de organisatie willen oppakken. Is dit wat voor u...laat het dan weten, wilt u eerst meer informatie.. kom dan even langs. Met elkaar zetten wij de Wadden op de (wandel-)kaart!

Zwemmen

Kinderen moeten kunnen zwemmen. Dat is in een land met veel water, slootjes en plassen belangrijk.

Wij stimuleren zwemles maar bieden het als school niet aan in groep 3 of 4. In deze leerjaren kost het teveel lestijd die wij liever besteden aan rekenen en taalles. Zwemles is dus een verantwoordelijkheid van de ouders. In groep 7 en 8 bieden wij wel een kort 'opfrisprogramma' aan. Deze groepen gaan 8 weken lang een uur zwemmen in het Boerhaavebad en krijgen daar oefeningen in zwemvaardigheid. Zo verleren zij het zwemmen niet. Dit doen wij voor de veiligheid van de leerlingen. Wij waarderen het bijzonder als ouders een handje kunnen meehelpen bij het begeleiden van de kinderen naar en van het zwembad. 

 

In de afgelopen week heeft Medine haar zwemdiploma gehaald. Zij kan veilig het zwemwater in, dat moet een gerust gevoel geven voor ouders! Gefeliciteerd!

 

Paspoort aanvragen

De zomermaanden komen eraan en dus maken we vakantieplannen.

Betekent dit dat u met de kinderen de grens overgaat dan heeft u misschien nieuwe reisdocumenten nodig. Wij vragen u hier op tijd werk van te maken nu het nog rustig is bij de balie van de Gemeente. Een paspoortaanvraag moet buiten schooltijd gebeuren. Hiervoor kunnen wij geen verlof geven. 

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien u en jou graag terug op maandag 6 mei.

Het Waddenteam

635fa279ee57ff081b63f147ebfb476a